Pirini njoki s sirom in skuto, obsuti z lešnikom in kokosom

lahka
15 minut
sladica

Priprava

  1. Pirine njoke 13 do 15 minut kuhamo v malo sladkani vodi, ki rahlo vre. Kuhane njoke iz vrele vode poberemo s penovko in jih splaknemo z ledeno mrzlo vodo, da takoj ustavimo kuhanje.
  2. V ponvi spenimo maslo, dodamo lešnike, kokosove kosmiče in rjavi sladkor. Premešamo in v ponev dodamo njoke. Ponev pretresemo, da so njoki povsem obsuti z lešniki in kokosom. Ponudimo jih tople ali hladne, zraven pa odlično tekne domač kompot iz marelic, breskev ali jabolk in hrušk.

Žitove pirine njoke s sirom in skuto lahko kot sladico pripravite še z vrsto drugih sladkih posipov. Najbolj znane so sladke krušne drobtinice, prepražene na maslu, namesto njih pa lahko uporabite tudi mleta makova zrna, mlete oreške, mešanico cimeta in rjavega sladkorja ali pa drobno naribano čokolado.