Rdeča sladka paprika

Začimba in vrtnina, ki jedi obarva rdečo in obogati z vitamini.

S svojo aromo obogati številne mesne jedi, jedi iz suhega fižola in kislega zelja.

- Uporaba -

Jedem daje značilno aromo, barvo in gostoto. Nepogrešljiva je v pasulju, paprikašu ter navadnem in segedinskem golažu. Sladke paprike ne dodajamo na vročo maščobo, ker potemni in zagreni.

- Sorodne začimbe -
- Ali ste vedeli? -

Paprike, ki se jih uporablja za pripravo mlete paprike, so izjemno bogate z vitaminom C, kar je že davnega leta 1932 odkril madžarski nobelovec Albert Szent-Györgyi. Madžarska paprika velja za najokusnejšo, zato niti ni čudno, da jo Madžari imenujejo za svoje rdeče zlato.
Ima termogenični učinek, kar pomeni, da pomaga topiti maščobe. Znana je tudi kot pomoč pri blaženju bolečin.