Golaž

Klasična jed po receptu naših babic.

Golaž je najbolj priljubljena evropsko jed, ki je pripravljena iz govejega, svinjskega ali telečjega mesa in čebule z dodatkom paprike in začimb.

- Uporaba -

Značilen okus golažu poleg čebule dajejo pravilno izbrane in dozirane začimbe. Golaž mešanica začimb je sestavljena iz drobno mletih naravnih začimb.
Sestavine: sladka paprika, majaron, kumina, rožmarin, lovor, česen, poper

- Sorodne začimbe -
- Ali ste vedeli? -

Najbolj poznan in priljubljen je goveji golaž, ki ga poznamo v dveh različicah: klasični in sočni goveji golaž. Razlika med njima je v količini uporabljene čebule; v prvem je razmerje med čebulo in mesom 1:2, pri drugem pa 1:1. Poleg izbranih začimb in čebule pa v nobenem golažu ne sme manjkat kozarček vina.