Drobnjak

Okus po čebuli, pa ni čebula.

Drobnjak ponudimo tudi kot dodatek k bistrim juham.

- Uporaba -

Uporabljamo ga za pripravo jogurtovih in majoneznih solatnih prelivov, skutinih in maslenih namazov, smetanovih omak in lahkih enolončnic.
Drobnjak ne prenaša daljšega kuhanja. Najbolje, da ga dodamo zadnji trenutek ali pa ga potresemo po jedeh tik preden jih serviramo.

- Sorodne začimbe -
  • čebula grobo mleta
- Ali ste vedeli? -

Poznali so ga že Kitajci pred 4000 leti, v Evropi je o njem poročal Marko Polo. Je najbolj priljubljena začimba za peteršiljem in več kot odličen nadomestek za vse, ki ne prenesejo pekoče čebule. Spada med varovalna živila.
Drobnjak pospešuje prebavo, odganja vetrove in razkužuje prebavila. Vsebuje veliko mineralov in vitaminov, zato je primeren pri slabokrvnosti in pojavu skorbuta. Je zelišče, ki ga uporabljamo za čiščenje krvi.